PESSEBRE 2008

Any rera any fem crèixer una tradició que ens aplega dalt de "La Costa de Centelles". I com totes les tradicions, un any més hem quedat a les vuit del matí, hem pujat pel camí de Can Manel fins al "Morro de Porc" i hem fet un bon esmorzar amb el seu pa amb botifarra, el vi de bota i els turrons. Després d'haver-nos atipat hem fet cap a l'indret on tenim el pessebre. Tot i la tradicional feinada de substituir el pessebre de l'any passat, anem bé de temps i podem instal.lar el nou amb molt d'èxit i cantar unes nadales.



Aquest any ens ha fet un dia preciós, sense gens de boira, molt pocs núvols i una glaçada i un fred de primera quan hem sortit del poble. Hi ha hagut unes vistes magnífiques del Montseny i el Pirineu nevats. Des que pujo amb el Centre Excursionista a dur el pessebre, no recordo cap any de tanta colla. I sobretot de tanta quitxalla!
















No hem passat llista, però ara l'un ara l'altre, hem anat recordant a tots els que no heu pogut venir.
Com podeu veure, en aquest apartat, tothom hi té la mà, i és un exit: no en sobra mai!
Després d'esmorzar, tot xino-xano, anem marxant aprofitant l'escalforeta del sol






I un capitol apart és el Pessebre d'en Pere: No hi ha any que no millori artísticament parlant l'obra de l'anterior, pel meu gust.











Aquesta vegada L'Assumpta ens ha donat uns paperets amb la lletra de la cançó i així no anavem tant perduts a l'hora de cantar i a més ha dut la melòdica per donar el to i acompanyar. El repte per l'any vinent, es dur alguns instruments més, animeu-vos!
Els nens han cantat primer i després tots plegats.





Ja de tornada cap al poble, enfilant primer cap a Barracaxau i després cap a Riucerdà, la Laura encara troba bolets: fredelucs i alguna llanega blanca. D'altres ens hem distret una estona aprop de la Tosquera veient la gent com passen per la ferrata, molt probablement un dels indrets més concorreguts del poble.
















I com aquell qui res baixem per les escaletes del Puig i ja sóm aprop de la Font Calenta. Uns tiren cap a casa i d'altres posem rumb cap al restaurant on arrodonim la tradició amb el dinar de Nadal del Centre i una bona sobretaula, on compartim les vivències de tot l'any i fem projectes per a més endavant.








BONES FESTES I BON ANY NOU A TOTHOM!









Comentaris

Anònim ha dit…
M'alegra molt saber que vau ser tanta colla, segurament ho vau passar molt bé, també m'hauria agradat de ser-hi, però massa coses en un mateix dia, ja se sap...de totes maneres us segueixo de prop. Un petonàs a tots i BONES FESTES!

P.D: PER CERT, LA lAURA NO PERD EL TEMPS EH! S'HA FET TOTA UNA EXPERTA EN BOLETS!
Agustí ha dit…
Després de fer la crònica he vist que no tinc cap fotografia de grup.M'agradaria que si en teniu alguna, l'hi penjessiu: un dia amb tanta colla, fa goig de veure!
Roger ha dit…
Abans que res Bon Nadal a tothom...
Em feu una mica d'enveja perquè en aquestes dates em toca treballar de valent i no puc venir mai a portar el pessebre, a veure si l'any vinent el podem portar al gener, que ja em puc tornar a escapar...
Enhorabona pel pessebre, la canalla, el dinar i tot plegat.
Joan Castellví ha dit…
Que bó que la tradició continui any rere any, i com ja diu l'Agustí felicitar en Pere pels seus pessebres que sempre ens deixen bocabadats!
Joan R ha dit…
No hi vam poder ser, però veiem que el pessebre és molt original. Bon Any per a tothom. Joan i Nuri.