15 NOVEMBRE: SORTIDA FAMILIAR-SERRA DEL CATLLARÀS

Sortim un diumenge més, des del lloc habitual, a les 8 del matí cap a La Pobla de Lillet. D'entrada sembla ser que aquesta tardor ha portat més d'una grip i refredats i això fa que falti gent...però tot i això sóm 17! El dia se'ns presenta inmillorable, encara ens queda una estona de cotxe i val la pena aprofitar-lo.

Abans d'arribar a La Pobla, girem a mà dreta passant prop del Santuari de Falgars, que deixem a la nostra esquerra. Ens dirigim cap a una pista de terra i endinsem camí amb els cotxes. Quan portem una estona, ens trobem amb un trencant: un camí va a la Torreta de Gaudí i l'altre al mirador...tenim dubtes que el camí empitjori i preguntem a gent que passa caminant...després a uns ciclistes...com que tots ens diuen coses diferents, obtem per tornar a pujar als cotxes i seguir pista amunt, fins al mirador "Roc de la Lluna".

Un cop aquí, veiem que el temps no és tan assolellat com creiem que seria, l'aire és fred i poc després, al arribar al mirador que és molt a prop, veiem algunes muntanyes amb els cims nevats.



La vista des d'aquí és realment espectacular, en un gir de gairebé 365 graus, veiem el Pedraforca, la serra del Cadí , la de Catllaràs i molts altres indrets, que no ens cansem de llegir en el planell. Girant-nos d'esquena també veiem el "Roc del joc de pilota" i la "Moreneta" que serà ons ens dirigirem tot seguit, abans però, la primera foto de grup al mirador:


Sembla ser que el dia s'ha anat destapant i ara toca més el sol, s'hi està tan bé aquí dalt que ens costa arrancar!





Mentre anem baixant, observem que les boscos que ens envolten són plens de pins i que estan tan nets que conviden a passejar-hi per veure si trobem bolets... però tot just comencem a caminar i ens queda molt per fer.

Enfilem primer per la pista amunt, però llavors, tot d'una, comencem a pujar més de dret per anar al roc del "joc de pilota" que ens havia dit l'Assumpta abans. També comenta que hi ha una grimpada per qui vulgui pujar a la "Moreneta".

Un cop sóm dalt, alguns obtem per pujar al roc, ja que hi sóm! alguns dels petits es queden a baix, sort que tenim cangur!
La veritat és que és una bona grimpada, primer relliscosa per les fulles caigudes i després, amb passos molt llargs i una mica exposats... Arribem fins dalt i deixem el nostre senyal en un llibre de registre, prop de la creu. Foto:

Ara ens toca baixar, a estones d'esquena i d'altres amb el cul a terra. A baix ens esperen, per seguir per uns preciosos boscos, adornats de fulles i arbres secs, per on no dubten a enfilar-s'hi la canalla. A tots ens sembla preciós.


Passem ara per una font amb un abeurador pels animals. L'aigua és ben freda i bona, és la font del prat Gespador. Quan sóm aquí comentem que seria bona idea fer-hi una acampada familiar, però tot i que hi ha una bona esplanada, una mica amagadots, perquè trobem senyals d'un refugi a prop. Seguim i trobem una altra font l"Assedagosa", però tenim gana i volem arribar al lloc de dinar.

Quan són ja les 2, arribem al Roc del Catllaràs, on parem a dinar. No ens falta el porró de vi i el cafè, encara que aquest cop l'ha portat en Castellví, com que ens hem acostumat tan bé... no hi ha desperdici, tothom menja en un pis-pas i aviat fem l'última foto de grup i comencem a baixar:










Així que anem avall, veiem que el sol va baixant, aviat se'ns amagarà i encara cal fer el camí de tornada a casa... com que ens ve de pas, però, abans d'agafar la carretera de tornada, passem a fer una breu visita cultural al Santuari de Falgars:



La llum del Santuari s'encén amb 1 euro, així que tenim el temps contat per donar-hi la volta i sortir. Molt bonic.
El sol ja s'està ponent, és tard i demà hem de matinar... Un dia molt ben aprofitat, esperem amb ganes la pròxima sortida!

Comentaris

Joan Castellví ha dit…
Un dia perfecte!!
Gràcies Carme!! per refrescar-nos els noms dels llocs. Jo tinc memòria de peix.
Llàstima que la foto de grup del Roc no s'ens faci gran...
Jo he descobert el Catllaràs i m'ha encantat, segur que hi torno... gràcies Assumpta!!
salut i cames!!
Ah!, emmm... allò d'amagar-nos, tots, ejemmm.. que em sembla què.. vull dir... que hi ha roba estesa! jeje...
albert ha dit…
Francament ens ho pasem d'allò més be. Gràcies Carme per la crònica, gràcies Assumpta per l'organització de la sortida.
Però, us heu fixat que a cada excursió que fem hi ve algú de nou??
el dia que ens reunim tots, fotarem una FESTASSA!!!!!!
salut a tots.
mariona ha dit…
Però quina excursió més xula i que bé que us organitzeu, amb el cafè i el porró!!!!
Observant les fotos panoràmiques i llegint la crònica té pinta que heu disfrutat d'allò més bé. Me l'apunto, com totes les altres, per fer-la perquè me l'he perdut.
Fins aviat!!!!!!
Agustí ha dit…
Hola a Tothom! Moltes feicitats per la crònica, Carme! T'ha quedat xulissima. Llàstima de no poder venir però amb aquests comentaris ja sembla que m'hi trobi. Fins aviat!