Centelles - La Crusella - El Cerdà - l'Ollich - Font del Bufí - Riera Balnca - CentellesCENTELLES - LA CRUSELLA - EL CERDÀ - L'OLLICH - FONT DEL BUFÍ - RIERA BLANCA - CENTELLES.  

Mas El Cerdà

Aquest itinerari ens porta cap a la part sud del poble on temps enrera hi havia un salt d'aigua permanent "El Purgatori" i diferents torrents que alimentaven una riera que desembocava al Congost. És la part més humida i verda del terme de Centelles.

Fitxa Tècnica:

Llargada: 8 km.
Desnivell: 100 m.
Dificultat: Cap
Esforç: Poc
Durada: 2h. 40 m.

Itinerari.

1. Sortida
2. Castellà, 1,5 km. 40 m.
3. La Crusella, 2km. 50 m.
4. El Cerdà, 3,5 km. 1h.
5. Sta. Magdalena, 4 km. 1h. 15 m.
6. L’Ollich, 5,2 km. 1h. 30 m.
7. Font del Bufí, 5,8 km. 1h. 45 m.
8. Castellà, 6,5 km. 2h.
9. Centelles, 8km. 2h. 40 m.

Full de Ruta.

Centelles, Carrer del Mas, La Crusella, El Cerdà, Sta. Magdalena, L'Ollich, Font del Bufí, Riera Blanca, Castellà, Centelles.

Seguirem les senyals blanques i verdes.

1. Es surt del poble per l’Avd. R.Batlle, a l’esquerra de l’última casa agafem un caminet, a l’esquerra baixa fins travessar el torrent i s’enfila passant pel costat de la casa vella del "Masat", seguim a l’esquerra cap al Carrer del Mas, el travessem i agafem a l’esquerra una carretera enquitranada quan fins al polígon industrial, trenquem a l’esquerra seguin el rètol “Mas Llavina”, el seguim, un segon rètol que diu “Mas Llavina, el deixem i seguim endavant. Passem pel costat de la casa de
2. Castellà, seguim una carretera de terra, travessa un torrent, a l’esquerra hi ha la Riera Blanca, que és per on tornarem,( 1,5m. 45 m.), seguim la carretera fins a
3. La Crusella, continuem pujant, quan hi ha un revolt a l’esquerra, deixem la carretera i agafem un corriol a la dreta que passa pel mig del bosc, més endavant travessarem la carretera i continuem pujant per un camí més ample. Passem pel costat d’una estació transformadora d’electricitat.
4. Arribem al Cerdà ( 3,5 km. 1h. ), seguirem una carretera de carro a l’esquerra i voltarem la propietat sempre a la dreta per entrar per l’entrada principal. ( 4 km. 1h. 30 m. ).

Per tornar, sortirem pel portal principal i agafarem el camí per on hem vingut fins arribar el bosc que deixarem el camí i seguirem a la dreta.

5. A uns cinc minuts, al passar per un encreuament de línies d’electricitat, mirarem a l’esquerra, a dalt d’un toronet, ple de pins, hi ha les restes de l’Església Romànica de Santa Magdalena, ( 4km. 1h. 15 m.) podem deixar el camí i dirigir-nos a visitar les runes de l’Ermita.
Tornem cap el camí i el seguim pla i avall un camí amb pedres pel mig del bosc. Quan s’acaben els roures, a 1 Km. aprox. davant d’un pi gros agafem un camí d’herba a l’esquerra , i arribem a la
6. Casa de l’Ollich. ( 5,2 km. 2 h. 30 m ).
Passem pel costat de la casa i continuem per la carretera de terra per la que hi arriben els cotxes. A uns 200 m. agafarem un camí que baixa a la dreta, més avall girem a l’esquerra en un revolt pedregós i arribem a un prat amb molta pendent, al començament i a l’esquerra del prat hi ha
7. la Font del bufí, ( 5,8 km. 1h. 45 m.) seguirem baixant per la carretera, girarem a la dreta i anirem a parar a la Riera Blanca , tota de pedra, normalment seca, sobretot si no ha plogut. Baixem fins trobar la carretera que hem vingut abans, girem a la dreta, passem pel costat de la casa de Castellà ( 6,5 km. 2h. 40 m.) i tornem pel camí de on hem vingut.

Masia de l'Ollich

Runes Santa Magdalena
ç


Mapa del recorregut


Comentaris