Centelles - St. Jaume de Viladrover - Centelles


CENTELLES - SANT JAUME DE VILADROVER - CENTELLES

Des del parc del Bellesguard, baixem cap a l’indret on hi havia la casa dels Casals, just entremig de la fàbrica de ca l’Estabanell i la pelleria. Per allà baixa el camí fins a travessar el riu Congost, per un gual encimentat. Tot seguit s’enfila pel costat de l’autovia C-17. La travessem pel pont que hi ha al vial d’accés a la mateixa. Llavors creuem l’antiga carretera N-152 i pugem cap al plà de les Forques. Des d’aqui tenim una visió general de Centelles als peus del Puigsagordi i de la pedrera sota de la casa i el castell del Fitor.


Seguim cap als Hostalets de Balenyà, passant per davant del camp de futbol. Passem per diversos carrers de la part alta de la població en direcció nord. Després d’una rotonda veiem a l’altra banda de la via del tren, el barri de la Cogullada. El camí asfaltat va pujant suaument. Després de passar unes lloses de pedra per on baixa l’aigua quan plou, uns metres més amunt, arribem a l’esglèsia romànica de St. Jaume de Viladrover, també anomenat dels bastons,pel fet que per sota de l’esglèsia hi ha una casa de pagès que s’anomena Els Bastons. Uns metres més endavant prenem un trencant a mà dreta que porta a la casa anomenada El Grau. La passem pel cantó esquerra i seguim pel camí, primer en direcció llevant, per tombar tot seguit cap al sud. Trobem zones una mica boscoses i grans llosars calcaris caracteristics d’aquesta zona.Comencem a baixar i trobem la casa de la Font de l’Obi. Anem a cercar el camí que ve de Vall-llosera i que porta de nou cap als Hostalets. Anem cap a l’estació de tren, passant per un pas soterrat. Travessem el poligon industrial i baixem cap al Molí de l’Illa i el seu pont antic per sobre del Congost. El camí continua per l’altra banda del riu sempre cap al sud. Anem uns metres paralels a l’autovia C-17 i finalment la travessem per un gual de desguàs, a l’alçada de la casa de Robanyà.Font de l'Obi

Molí de l'Illa


Sortim en una petita roureda a l’altra banda de l’autovia i anem a cercar el camí asfaltat que porta a l’Ajuda. Seguim fins a la carretera c-1413. La travessem i uns metres més enllà arribem de nou al barri del Bellesguard, punt des d’on hem iniciat aquesta ruta.Podeu seguir aquest recorregut mitjançant aquest ennllaç a Wikiloc:

Powered by Wikiloc


Comentaris