VIA ROMANA. ST.PAU DE SEGÚRIES-ST.SALVADOR DE BIANYA

Aquesta vegada la sortida del CCEC, secció lúdico-familiar-cultural hem anat a fer la Via Romana Sant Pau de Segúries - Sant Salvador de Bianya, a cavall entre les comarques del Ripollès i la Garrotxa. Ens hem juntat ni més ni menys que vint-i-tres i en Llamp. Del més petit de tres anys a la més gran que en té uns quants més.

A les 8:00 a.m. hora habitual de les sortides familiars hem desfilat cap a Sant Pau de Segúries, allà hem aparcat tots els cotxes menys un, el meu, Jo m'he dirigit cap a Sant Salvador de Bianya, ja que l'excursió estava planificada només en una direcció. Amb les indicacions de l'Assumpta havia de trobar el camí per anar pujant i ensopegar-me amb la gran família. Després de passar tres vegades a un grup que feia la mateixa excursió (però de pujada), els he comentat que si veien baixar un grup amb nens i no hi era Jo, els hi diguessin que m'havia perdut. Si, realment era difícil perdre's, però ja es sap, no hi ha res impossible.


















La pujada l'he fet a l'idea i ha anat acompanyada d'una bona suada, era tot pujada... ....he sentit uns crits i he començat a visualitzar el grup escapat, aquí teniu una foto, es tractava d'en Llamp (a qui veiem la cua a la foto) l'Arnau, en Jandro, l' Aina i en Lluch.

Hem de dir que aquesta Via Romana està força ben conservada, i uns cartells explicatius i informatius ens explicaven com hi havia plataformes giratòries pels carros, desaigües als vorals del camí, els guarda rodes que evitaven possibles caigudes,.... Veien el desnivell del camí ens podem fer creus del que devia costar baixar per allà amb un carruatge carregat, vam fer el comentari que a les pel·lícules només vèiem els carros en plà, aquí els voldriem veure!
















També podem veure el grupet que qualsevol excusa era bona per jeure,... una formiga gegant, un cuc, ... En Jandro i la Carme també s'encarregaven del bestiari, un pot servia de recipient per anar encabint des d'un insecte pal fins a una papallona, passant per tabes, vespes, formigues... "manjar" que segurament degustarà el camaleó d'en Jandro.

Hem arribat fins unes runes que els cartells informatius ens explicaven que era l'hospedatge, ... doncs que millor que l'Hostal per fer parada i fonda... Nosaltres hem fet parada, foto de grup i dinar.
He de dir que el grup s'està més quiet quan dina que quan volem fer la foto, encara que aquest cop ens hem portat molt bé i em sembla que hem sortit tots a la foto de grup, bé en Llamp no el veig però corria per allà.




Aquí tenim la zona de pícnic i la zona de jocs on els més petits s'ho van passar d'allò més bé.
Agraïr de nou a l'Assumpta per l'organització d'aquestes sortides familiars on el que busquem
és que els més petits trobin l'atracció per la muntanya, disfrutin de la natura, coneguin la història, tinguin l'hàbit de l'esforç i sobretot s'ho passin d'allò més bé!!
Crec, que si no tot, en aquesta sortida hem aconseguit alguns d'aquest ítems.















Gràcies a tots per compartir, xerrar, disfrutar, riure, ...... i per la paciència.
Fins la propera!!

Comentaris

Agustí ha dit…
Caram! Que bé que us ho vau passar! Em feu una certa envejeta, tot s'ha de dir i a més amb el dia que us va fer...Apa doncs, que ja tenim ganes de venir a la propera. Fins aviat i una abraçada a tothom!

Agustí