Puig D'Arques (Les Gavarres)

Després de la gran nevada varem pensar no anar cap el ripollès, per no trovar neu i vam pensar que cap a les Gavarres no en trobariem. Ara ho veureu.
Quan varem ser a Romanyà de la Selva, on varem deixar el cotxe, varem seguir el rètol que indicava el camí cap el Puig dÀrques. Al cap d'uns dos quilometres ja varem començar a trobar neu.


------Comencem el camí-------------------------------Anar fent camí------------------- ----------------Font Josepa

I com veieu tot estava ben nevat.Ens varem parar a esmorzar a Font Josepa, sort que hi havia uns bancs de fusta que ja havia marxat la neu.
Després d'esmorzar varem anar pujant i un cop passat el Mas Can Llac varem agafar el camí que passa per Can Sitges i el Coll del Matxo mort. Un camí que passa pel cantó nord i que hi havia neu i fang, doncs ja començava a fondre.
-
---------Mas Can Llac-------------------------------------------------Coll del Matxo Mort------------------------------------Neu al bosc

Al cap de mitja hora llarga del coll pujant entre neu i fang varem arribar a dalt el Puig D'Arques.
Aquí s'hi ha construït un gran radar meteorològic i també un mirador on hi ha una vista esplèndida,tot i la calitxa es va poder contemplar tot el Baix empordà, les Medes, també el Pirineu, el Canigó fins el Cadí, i fins el Montseny.
Per Tornar donem la volta per l'altre cantó, però està igual de nevat. ens parem a dinar a la font Josepa, i cap avall.
Fem una curta visita a Romanyà de la Selva, és un poblet petit però acollidor. Veiem que celebren l'any de Mercè Rodoreda, hi ha un itinerari fix pel poble amb uns pals indicadors on hi ha una poesia de la Mercè rodoreda a cada un.
Acabem l'excursió visitant el Dolmen de la "Cova d'en Daina".


-Mirador de Puig d'Arques --------------------------------Parroquia de Romanyà de la Selva- -----------Dolmen "La cova d'en Daina"

Comentaris

Joan Castellví ha dit…
Bona feina per les Gavarres, un gust visitar-les amb aquest paisatge i aquest bon temps!

nota: posa les etiquetes separades per una coma, no per punt perquè si no la considera una sola etiqueta.