Setmana Santa - Gallina Pelada

Després de molts dies sense poder assistir a les sortides del CCEC, rebo una visita d'en Toni a la feina i em diu que uns quants del centre tenen intenció d'anar a fer el cim de la Gallina Pelada, a la serra d'Encija, el dissabte sant. I em fa molta il·lusió poder tornar a fer una sortida a la muntanya.
Quedem a les 7 al semàfor i a les 7:15 a Can Pamplona de Vic (en segona convocatòria). Som en Toni i l'Eva, la Mariona i l'Eva i l'Eva i jo (no, no m'he equivocat, són 3 Eva en total). Fem camí cap a Vallcebre i deixem el cotxe tan amunt com la neu ens permet.
Mengem alguna cosa i ens posem en marxa a 3/4 de 10 del matí. Des de la Fontfreda, el camí comença pujant per dins d'un bosc de pi, al començament ens ha sorprès trobar la neu tant avall, ja no l'avandonarem fins que tornem al cotxe.
A mesura que pugem el bosc es va aclarint, continuem pujant fins arribar al plató ample que ens portarà a passar pel costat del refugi Delgado-Úbeda, passem pel costat per enfilar les últimes pujades cap el cim.
El dia es bo, fa sol. Si hem de posar algun però, són les rafegues de vent que ens dificulten la pujada quan ens pica la neu a la cara.
Fem cim a migdia. Ens fem unes fotos i mengem alguna cosa ràpida. No ens hi estem gaire estona per culpa del vent. De cop i volta veiem que darrera nostre puja un grup nombrós. Són un autocar de Bilbao que estan passant la Setmana Santa fent muntanya pel Berguedà.
La baixada és molt ràpida gràcies al bon estat de la neu. Ens sorpren que amb molt poc temps les traces de pujada queden tapades pel vent.
Cap a les 2 arribem al cotxe, ja només ens queda menjar una miqueta a Vallcebre, fer un cafè i cap a casa.
Una matinal rodona... i ventada.

Comentaris

Josep Mª ha dit…
Molt bé Roger, això ja és professionalitzar cada cop més el blog.
Qui diria, sense saber-ho, que les imatges son de la Gallina Pelada?
Agustí ha dit…
Ei! Una excursió molt xula i una crònica d'allò més espatarrant!I quantes eves! De mica en mica anem aixecant el llistó i aviat tindrem un nivell... Fins aviat!
Transparente ha dit…
nen... quina currada!
aquestes gravacions del backup genials... igual que l'excursió. Realment les vistes son molt xules, tota la ruta.

Ho vem passar molt bé.
salut a tots.

Eva nº??
Joan Castellví ha dit…
Veig que en Suso Callejas no para de rodar per aquestes contrades en condicions extremes!!
Gràcies per aquests documents i endavant! que no pari!!