Sant Pere de Falgars i Sant Miquel de Castelló
EXCURSIÓ A SANT PERE DE FALGARS I SANT MIQUEL DE CASTELLÓ

DIMECRES DIA 27 DE MAIG DE 2010


Varem sortir de Sant Pere de Falgars seguin el camí que porta a Cabrera, en arribar a la casa del Molí de la Faja varrem seguir cap el coll de la Faja. Entre la casa i aquest coll hi ha les Fonts de la Faja, que és on neix el Riu Fluvià.


......Molí de la Faja.........................................................Naixement del Fluvià

Varem continuar cap els Rasos de Pibernat on es poden veure unes vists esplèndides de la Serra de Puigsacalm i a ponent Torelló, Sant Pere de Torell´, etc.Serra de Puigsacalm i Llancers.......................Al fons Torelló, Bellmunt

Varem seguir un corriol fins a Sant Miquel de Castelló. Hi ha les restes d'unb castell medieval. Anbtiga fortificació dels vescomtes de Bas i avui refugi del Grup Escursionista i Esportiu Gironí.
Aquest castell ja és documentat al 1.066 i només es conserva un tros de muralla, la cisterna i la capella. Aquesta edificació també està lligada a les guerres remences i concretament amb l'històric capitost Francesc de Verntallat (1444-1448. La visió en aquest punt de tota la vall, Pirineus i serralades properes, és senzillament superba.


Sant Miquel de Castelló.................................Sant Miquel de Castelló, fons Olot

Entremig de prats i bestià varem arribar a Sant Pere de Falgars.


Sant Pere de Falgars ..............................................Salt de la Faja (Fluvià)

Després de dinar de picnis a Sant Pere de Falgars ens varem arribar a veure el Salt de la Faja,

(Fluvià)
Marge de farigoles

Comentaris

mariona ha dit…
Aquestes sortides dels dimecres ens feu descobrir uns racons meravellosos. I quin Salt de la Faja! M'apunto l'excursió a una llista inacabable.

Endavant el CCEC!