RIU BASTARENY - SANTUARI DEL PALLER - SANT QUIRZE DE PEDRET


Dimecres 9 de juny de 2010

Un altre dimecres i el temps ens fa la guitza. Ens llavem i està núvol, però pensem que potser la pluja anunciada no arribarà fins a la tarda i ens dirigim cap el Berguedà per fer l'excursió que teníem programada: Naixement del Bastareny, Bullidor de la Llet i anar a Coll de Jou (Moixeró))pel camí de l'Hospitalet de Roca-sansa, (prop del refugi de Rebost).

Fonts del Bastareny

Arribem a les fonts del Bastareny i ja pluvisqueixa, les visitem però al tornar ja no podem anar al Bullidor de la Llet i menys anar a inspecciona el camí de Coll de Jou , hem d'improvitzar la nostra sortida i decidim dedicar el dia a fer, podríem dir turisme.

"L'Hostalet, casa de colònies"

Els que hàgiu anat pel camí dels Empedrats, recordareu que s'agafa a la Font Nostra on hi ha una casa de La Salle, habilitada per colònies, doncs bé, aquesta casa és totalment nova i destinada també a colònies, però hem quedat gratament satisfets veure que està feta d'una manera molt pràctica per anar-hi grups, l'entorn també està molt, molt arreglat. La responsable ens ha atès molt amablement i inclóss hem pogut esmorzar i prendre cafè o llet, tot i que no hi ha bar si que està al servei dels excursionistes que passin per allà i necessiten prendre alguna cosa.

Doncs bé, després de comunicar-vos aquesta grata sorpresa us expliquem la resta de la nostra sortida. ...................................................Santuari del Paller


Ens hem dirigit cap a Baga, hem fet un tom pel centre antic, que sempre hi estan fent reformes i van millorant el poble. Seguidament ens hem dirigit al Santuari del Paller, que es troba en una zona hombrivola i molta vegetació, hi ha servei de restaurant els caps de setmana i tots els dies es pot gaudir d'una zona de pic-nic molt ben arreglada.

Hem seguit un troç del camí que porta cap al refugi de Rebost per conèixer una mica aquesta part de muntanya.

A la tarda, ha semblava que parava de ploure però s'ha posat a fer un plugim però no ens ha privat d'anar a visitar l'ermita romànica de Sant Quirze de Pedret, i admirar el seu magnífic pont romànic.
Pont romànic de Pedret

Església de Sant Quirze de Pedret

Entrada a l'església

Algunes pintures

I així hem passat el dia, aquesta vegada aprofitant conèixer indrets del nostre país en comptes de muntanya.

Comentaris

Joan Castellví ha dit…
Plogui, nevi o faci sol, endavant amb aquestes sortides!! hi ha un món per descobrir o redescobrir!!