ELS CAMINS,SÓN DE TOTHOM?

Aquest darrer diumenge, vàrem anar a Bellmunt des del coll de Vidrà.

És una excursió curteta i molt bonica. Ja de bon començament agafes una pista ample i després de passar pel costat d'uns camps on les vaques van fent la seva tranquil.lament, et vas endinsant per un bosc de roures, fins que vas veient una mica enllà, el santuari a dalt de la carena.

Llavors comences una pujada per un corriol estret que et porta fins a dalt, passant per una fageda. Encara quedava una mica de neu en alguns racons i no feia gens de fred.

Vàrem anar trobant de tant en tant, algun cotxe aparcat amb el remolc per als gossos al darrera.

Al davant nostre una colla de gent amb nens petits també anàven cap allà.

Una moto de trial ens avança. Arribem a dalt i ens hi estem una estoneta, contemplant el paisatge a banda i banda. Ja hi hem estat altres vegades, però ens agrada repetir. L'excursió s'ho val. Molta gent ha fet el mateix i l'indret és ben concorregut.

De tornada, just començar el camí de baixada, ens trobem uns ciclistes i d'altres que s'ho prenen corrent. Després, una mica més avall, una currua de motos de trial, venen de pujada. Alguns s'esperen per deixar-nos passar. D'altres tiren pel dret i no miren res.

Per uns moments tot canvia: soroll de motors, fum...Sóm a la ciutat? Els camins són de tothom? Tot i que algun motorista saluda, l'emprenyada que hem agafat, fa que sigui maleducat i no li torni la salutació. És la meva manera de protestar! Trobo que hi hauria d'haver zones habilitades per aquesta mena d'esports.


El Pirineu des de Bellmunt


Segur que les persones que practiquen el trial, ténen les seves raons i arguments per anar pels boscos i els camins, però jo hi estic en desacord. I vosaltres, que en penseu?
El Pirineu des de Bellmunt

Comentaris

inspiracions ha dit…
crec que tens raó, que hauria d'haver llocs específics per els vehicles a motor amb general, llàstima també que per quatre brètols...,no tots els que volten amb motos o quants o d'altri son tan barruts.
Santi ha dit…
Soc de Sant Pere de Torelló, practico senderisme, Btt i Trial,us vull comentar que els trialers de la zona tenim permís de propietaris, Ajuntaments i Medi Ambient, per circular pels camins acordats dels 9 municipis de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, a canvi de fer-hi el manteniment i fer actuacions de millora, per lo tant ara ja sabeu qui fa el manteniment de la majoria dels camins per on passeu quan veniu per aquí, i per contestar a la pregunta penso que si, seguint les normes i amb respecte pels camins hi te que poder circular tothom, salutacions