MONTSERRAT: LA FORADADA, ELS PALLERS I AGULLES

12 març 2014


Aquest dimecres ens proposem a conèixer la zona de Montserrat dels Pallers i Agulles i de passada també anar a la Foradada.

Sortim del coll de can Maçana agafant el GR 172 fins a Coll Guirló. Però al cap d'uns tretze minuts trobem un indicador a la dreta que informa que amb 5 minuts es va a Sant Pau Vell, i nosaltres ens hi encaminem.            

Tornem endarrere i continuem pel GR 172.
 
Passem de llarg un camí ampla de la dreta, on un rètol indica Pallers i el Bruc. Arribem al coll de Guirló, hi ha un indicador que ens diu Agulles i Refugi Vicenç Barbé. Agafem aquest camí que passa pel mig del bosc. Seguim els senyals fins que arribem a la Canal de la Portella.



Ens mirem aquesta canal i com que no sabem què trobarem a dalt, pensem que si l'hem de baixar, serà complicat, i decidim tornar endarrere i agafar el camí més ample que hem deixat abans d'aribar a Coll de Guirló.

Retrocedim i agafem el camí ample que indica zona de Pallers i el Bruc, amb una baixada força pronunciada seguim el torrent de la Diablera i un indicador ens diu que estem en una zona arqueològica.


Seguim avall i al cap de 10 minuts arribem a una bifurcació que ens indica a l'esquerra als Pallers i a la dreta hi ha el camí de les Batalles que porta al Bruc. Seguim cap a les Pallers. Ja podem veure la zona d'Agulles.


Al cap d'uns 20 minuts arribem a la zona dels Pallers.


Trobem un rètol que indica el Refugi Vicenç Barbé, i decidim provar-lo. És un caminet fresat i que va pujant pel torrent de les Bigues.
Abans d'arribar al refugi ens trobem un corriol ben marcat que ve de la canal de la Portella, veritablement si haguéssim pujat per la canal, haguéssim pogut continuar cap al refugi i tornar pel camí dels pallers. Un altre dia ho farem.

Arribem al Refugi i gaudim de ple d'aquest indret.

Retornem pel mateix camí per tornar als Pallers. Quan hi arribem, els visitem detingudament.


Tornem a buscar el camí ample que ens portarà cap a coll de Guirló.

Una vegada a dalt al coll agafem el GR 172 i ens arribem fins a la Foradada. Una vegada a sota agafem un camí com un torrent de pedra que ens porta sota la Foradada.


Ens quedem a dinar a la zona de pícnic de can Maçana. Per acabar el dia anem cap al monestir a veure la Moreneta.



Com sempre que anem d'excursió a Montserrat, sigui la zona que sigui, ens sentim contentes i satisfetes i veiem que ens queden coses per fer, i ja projectem la propera ruta que farem un altre dia.

Fitxa tècnica:

Dificultat: Baixa
Km: 17
Temps: 4 hores
Desnivell: acumulat: 400
Època: Tot l'any
Mode: A peu

Publicat per: Assumpta Vall-llovera

Mapa.







Comentaris

josep maria ha dit…
molt bé Assumpta veig que vau pujar a la foradada, un altre dia que no vulguis pujar a depen quin lloc t'ho recordaré