TRAVESSA A MONTSERRAT (11/04/2015)

Salut a tothom! A continuació us explico com va anar la sortida d'aquest dissabte per la muntanya de Montserrat.
Després de deixar un cotxe a Can Jorba, comencem a caminar pel mig de les oliveres, prop de la casa del Castell. Ens trobem un munt de persones que participen en una cursa atlètica, per aquests verals.


El dia es presenta bonic i encoratjador. Fa un bon sol i sembla que farà calor i tot.

Gairebé sense adonar-nos-en ens plantem als peus dels primers blocs de conglomerat.
Ens anem ficant endins, i de tant en tant, ens aturem per observar les formes curioses que ens envolten.
Anem pujant i en una raconada trobem la 

font del Xebre, que no raja. Fins i tot hi ha un banc 
per seure. Després arribem a la cova de 
l'Arcada. És una bauma que fa un gran 
mig arc de pedra. Ens hi aturem una estona.
Seguim amunt. Som a la llera d'un torrent.
Trobem uns graons de ferro que ens ajuden
per passar un resalt de roca pronunciat.
GraonsCova de l'Arcada

Observem uns metres més amunt, l'agulla del Príncep i l'Enclusa. Ens creuem amb el camí que ve del Refugi. Trobem d'altres excursionistes. Veiem alguns escaladors enfilats a les parets. Arribem al Coll de Porc, també anomenat Coll de Port?

Des d'aquest indret podem veure a l'altra banda de la muntanya. Trobem una bauma més petita al costat del camí, una mica fumada anomenada Cova de les Pruneres. comencem a baixar per camins esmolats. Sort de la vegetació. Tornem a pujar i assolim el Coll de les Comes. Davant nostre tenim El Cilindre, una altra agulla imponent.


Miranda del Príncep
L'Enclusa

Baixem a La Coma dels Naps de Dalt per tornar a pujar en direcció a la Roca Plana dels Llamps. Una mica més endavant assolim el Montgros, des d'on gaudim d'unes vistes espectaculars.

El Cilindre
 Comencem a baixar des d'aquest indret, per la Canal del Migdia. De primer cal estar al cas, perquè el terreny està molt esmolat. Sort d'algunes branques i arrels. Un troç més avall seguim per la llera del torrent, ple d'arbres tombats i molta vegetació. Contemplem d'aprop una altra formació ben caracteristica: Els Plecs del Llibre. Sortim del clot i prenem un camí a l'esquerra, que en una directa baixada ens porta fins a la pista que ve de La Vinya Nova i va cap a Can Jorba, on tenim el cotxe.

Ha estat una volta guapíssima, on hem pogut gaudir d'un paisatge fantàstic i amb molt bona companyia de tots plegats. Vull agraïr a en Josep M. i la M. Rosa les seves indicacions del recorregut i les explicacions que ens han donat de cadascun d'aquests racons que tant bé coneixen. Només em resta animar-vos per fer una nova sortida. Moltes gràcies a tots i fins aviat!Des del Montgros


Podeu seguir la ruta a Wikiloc:http://ca.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=setCurrentSpatialArtifact&id=9340775

Els Plecs del LlibreComentaris

Unknown ha dit…
M'encanta aquesta crònica i les fotos que hi ha, gràcies Agustí.
Josep M. Parareda ha dit…
Molt be Agusti esta perfecta gracies
Josep M. Parareda ha dit…
Molt be Agusti esta perfecta gracies